zondag 9 mei 2010

Happy Birthday Merijn !!!!!!


We zijn vanochtend vroeg opgestaan om naar de Times Square church te gaan op de hoek van 52st en Broadway.Maar natuurlijk hebben we eerst Merijns verjaardag gevierd, 15 jaar alweer... In Nederland was hij eerder jarig maar daar is het bijna over en hier nog niet. Vanavond vieren we het nog een keer op The Top of the Rocks.

Op Times Square kwamen we eerst heel veel joggende vrouwen tegen en overal tekenen van de aanwezigheid van Oprah Winfrey. Ik ben benieuwd of ze er zelf ook was, wel zagen we een groepje joggers met beveiliging maar konden geen bekend gezicht ontdekken.

Het is erg koud vandaag en we waren blij dat we toen we bij de kerk aankwamen direct naar binnen konden. Het was geen overbodige luxe om wat vroeger te gaan, de dienst begon om 10 uur en we waren er om kwart over 9, want de kerk liep al snel vol. Je kijkt je ogen uit, we denken dat het een oud Broadway theater is, rood pluche, schilderingen, kroonluchters echt ouderwetse grandeur. Het gospelkoor was swingend, opzwepend, je blijft niet stilzitten. Er was ook een kinderkoor dat ook geweldig zong. Ook heel bijzonder om te zien hoe mensen helemaal opgaan in de muziek en ook in de preek later. Ze gooien hun handen in de lucht en roepen door de zaal als ze het ergens mee eens zijn :) Om 12 uur was de dienst over (ja een hele zit, maar wel in het pluche, dat scheelt) We vonden het allemaal erg indrukwekkend.



Daarna even naar het hotel om warme kleding aan te trekken, gelukkig is het wel droog ! Daarna de zoveelste hamburger (wel de lekkerste) Daarna nog even terug naar Colombus Circle shoppingcentre (vinden wij een leuk winkelcentrum).

Nog één nacht en dan is het over...... en eerlijk gezegt ook wel genoeg. Jasper is al afgehaakt bij het winkelen hij gaat liever slapen op de hotelkamer. Tom en Merijn houden wel van winkelen maar beginnen de bodem van hun spaarpotten te zien dus dan is de lol er ook wel af.

Vanavond dus nog even kijken naar de lichtjes van New York op The Top of the Rock...... morgen waarschijnlijk ook nog het MOMA en dan naar huis.

Update: We hebben vanavond gegeten in Ellen's Stardust Diner, een restaurant waar het bedienend personeel hoopt ondekt te worden voor een Broadway produktie. Afgelopen jaar is dat 10 personeelsleden gelukt. Ze zingen de hele avond om de beurt de sterren van de hemel. Merijn werd ook nog even in het zonnetje gezet omdat hij jarig was, hij schrok zich wezenloos...... :)




Daarna naar Top of the Rock met een schitterend uitzicht over New York bij nacht.Helaas kreeg Michiel hier last van zijn hoogtevrees. Zelf vond ik Top of the Rock leuker en beter verzorgd dan het Empire State Building, zelfs de lift naar boven is spectaculair.




Monique

1 opmerking:

  1. Hallo Monique en familie,
    Ik heb zojuist alles even gelezen,het is leuk om dat te doen en zodoende een beeld te krijgen van jullie vakantie. Ook vanuit hier de beste felicitaties voor Merijn.
    Het weer was hier slecht de afgelopen week, wij gaan woe. voor een paar dagen naar Belgie, kamperen, hopelijk wordt het niet te koud.Nog heel veel plezier, lekker genieten! gr.Hanny

    BeantwoordenVerwijderen